Focidrukkerek könnyített kajája

Kategória: Belsőségek, Más húsételek

Igazság szerint fogalmam sincs, honnan ered ennek az ételnek a neve. Valamikor régebben ilyen néven került be a gyűjteményembe, azóta sem kereszteltük át.

Sejtésem szerint két oka is lehetett. Egyrészt a drukkerek többségükben férfiak, a belsőségek kedvelői is. Másrészt eredeti receptje szerint ad annyi energiát, amivel komolyan végig lehet szurkolni egy meccset.

A most következő fotelszurkolásnál inkább a könnyített változat ajánlható.

1 kg zúza
2 paprika
2 paradicsom
1 fej hagyma
1 kg krumpli / cukkini
két löttyintsényi bor
só, bors, fokhagyma, majoranna

Ha csirkezúzát kaptunk, azt elég darabokra vágni. A kacsa vagy liba zúzáját meg kell pucolni. Kevés zsiradékon fonnyasszuk meg a kockára vágott hagymát. Szúrjuk bele a zúzát és fehéredésig pirítsuk együtt. Szórjuk rá a paprikát, dobjuk bele a kockázott paprikát és paradicsomot és kevés borral öntsük fel. Lefedve csendesen pároljuk félpuhára. Fűszerezzük meg és adjuk hozzá a kockákra vágott krumplit vagy cukkinit. A krumplit hamarabb adjuk hozzá, a cukkinit elég szinte a végén. Ha kell kevés vízzel öntsük fel, és főzzük puhára. A végén pótoljuk a fűszereket, ha valamelyiket kevésnek éreznénk. Ha mindenki vevő rá, csípős paprikát is főzhetünk bele. Aki lágyabb ízre vágyik habarja be tejföllel. Külön köret nem kell hozzá, akár a fotelben ülve is bekanalazható. Egy laza fröccs jól fog esni utána.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Focidrukkerek könnyített kajája”


  1. trudy says:

    Gyerekkoromban ettem utoljára csirkezúzát levesben, és most kezdtem el újra felfedezni. Kár, hogy sokáig kimaradt az étrendemből, mert finom, csak még kissé szokatlan. A bor nagyon megy hozzá! Amúgy szuper az oldal, ki fogom próbálni a recepteidet.



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos