Fokhagymás, bazsalikomos farfalle

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Tészták

bazsa_farfalleGyors vacsora-recept, leírni tovább tart, mint elkészíteni. Ennyi főzés még hőgutakörüli időjárás esetén is belefér.

farfalle tészta
3 ek oliva olaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 marék friss bazsalikom levél
2-3 ágacska görög bazsalikom
ízlés szerint snidling
2 tk vaj
1 tk citromlé

A tésztát kifőzzük sós vízben. Amíg fő, illetve felforr a víz: apróra vágjuk a fokhagymát és felaprítjuk a zöldfűszereket. Egy nagy serpenyőbe tesszük az olíva olajat és közepes lángon picit megfuttatjuk a fokhagymát. Ha már picit sárgul teszünk bele 2-3 evőkanállal a tészta főzővizéből, picit pároljuk amíg el nem fő a víz. Ekkor rátesszük a 2 féle bazsalikomot a citrom levet és jól összeforgatjuk 1-2 percig. Ekkor hozzá tesszük a vajat, majd egy pici sót. A megfőtt leszűrt tésztát a serpenyőbe boríjuk és jól összekutyuljuk a fűszeres olajjal. Picit még a tűzön hagyjuk és folyamatosan keverjük, hogy a fölösleges víz ami a tésztán volt elpárologhasson (lepirítani nem kell). Lehúzzuk a tűzhelyről és rászórjuk a snidlinget. Reszelünk rá parmezánt, vagy hasonlót és megesszük.
Száraz fehérborral, a melegre való tekintettel Balaton-felvidéki, olaszrizlinggel, vagy szürke baráttal kiváló!