Füstölt májas

Kategória: Disznóhúsok, Hideg ételek

1 kg disznómáj
1 kg tokaszalonna
60 dkg tarja
25 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
1 dkg törött fekete bors
1 dkg őrölt szegfűbors

1 mokkáskanálnyi majoránna

A húsféléket – tokaszalonnát, tarját – sós vízben puhára főzzük és levéből kiemelve hűlni hagyjuk. A májat a húslébe tesszük és 20 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk és hozzáadjuk a főtt húsokhoz s együtt ledaráljuk. A lereszelt vöröshagymát a zsírban sárgára fonnyasztjuk, majd az egészet összedolgozzuk a sóval és a fűszerekkel. Ha szükséges, annyi húslevet adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű masszát kapjunk, és lazán betöltjük a hurkabélbe. A végeit jól elkötve csendes forrással 90 fokos vízben főzzük 30 percig. A főzőléből kiemelve hideg vízben lehűtjük, majd a vízből kivéve szellős, hűvös helyre tesszük. Ha teljesen leszáradt, hideg füstre helyezzük és világos pirosra füstöljük. A füstről levéve hűvös, száraz helyen tároljuk. Hetekig őrzi ízét, illatát. Hidegen fogyasztható

 





%d blogger ezt szereti: