Fűszeres marhavagdalt, nyárson

Kategória: Marhahúsok, Más tüzes fogások

60 dkg marha színhús
10 dkg kövér sertéshús (esetleg kicsit kevesebb szalonna)
1 mokkáskanál őrölt bors
1 késhegynyi fokhagymás só
4 kicsi, kemény paradicsom
2 evőkanál olaj

A marhahúst és a sertéshúst ledaráljuk, vagy nagyon finomra vagdaljuk. A kétféle húst borssal, fokhagymás sóval es sóval fűszerezzük, jól összegyúrjuk, majd hűtőszekrénybe téve megdermesztjük. Közvetlenül a sütés előtt kis hosszúkás, kb. 4 cm vastag hengereket formálunk belőle és ezeket nyársra húzzuk. A nyársak végére paradicsomot tegyünk. Olajjal megkenjük és gyakori forgatás közben, parázs fölött megsütjük.

 





%d blogger ezt szereti: