Gesztenyés kelbimbó köret

Kategória: Húsmentes fogások, Köretek

gesztenyes-kelbimbo1a

Belgiumból hazatelepült barátunktól tanultuk ezt a receptet. Első pillanatban merésznek tűnt a két zöldségféle (tessék mondani, a gesztenye zöldségféle egyáltalán?) kombinációja, hiszen mifelénk a gesztenyéről a püré jut először az eszünkbe. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, új ízekkel leszünk gazdagabbak, és a köreteink listáját is megtoldhatjuk. Ez az, amikor összes elveimet feladva, kész termékeket veszek. A kelbimbót még csak megveszem frissen is, messze nem olyan macerás a tisztítása, mint a gesztenyéé. Szerencsére lehet kapni fagyasztott, hámozott gesztenyét, így könnyű szívvel nekiállhatunk a recept elkészítésének.

Egyenlő mennyiségű gesztenyét és kelbimbót vegyünk elő. A gesztenye többnyire főtt állapotban került a fagyasztóba, a kelbimbót viszont csak blanchirozták. Sós, köménymagos, vízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát és ebben főzzük meg a kelbimbót. A szóda segít megőrizni a szép zöld színét. Ne főzzük túl, mert hamar péppé válik, inkább hagyjuk picit ropogósra. Serpenyőben olvasszunk vajat, melegítjük meg rajta a gesztenyét, majd adjuk hozzá a leszűrt, lecsöpögtetett kelbimbót. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük, ez mindkét hozzávaló ízét remekül kiemeli. Sült libához, kacsához, pulykához vagy malachoz kínáljuk.

 





%d blogger ezt szereti: