Gomba vörösborban

Kategória: Befőzés, Saláták

kosar-csiperkeGasztroajándéknak készült ez a recept, még valamelyik Karácsonyra. Alighanem többeknek ízlett, mert most érkezett egy érdeklődés a recept iránt, szerintem le akarja utánozni Valaki 😉

1 kg apró gomba
2 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
1/2 l vörösbor
3 db szegfűszeg
10 szem fehérbors
2 babérlevél
3 szem borókabogyó
4 ek só
ízlés szerint ecet
olaj a tetejére

A gombákat mossuk meg, szárukat a kalap alatt vágjuk le.  Neki ne álljunk meghámozni, teljesen fölösleges. A megtisztított pórét vágjuk vékony karikákra. A bort a fűszerekkel főzzük fel, adjuk hozzá a hagymát és a gombát. 5-8 percig főzzük, majd tegyük üvegekbe. Töltsük rá a boros levet, végül olajat a tetejére, és zárjuk le.
Hűtőben hetekig elállna ha hagynánk, hűtés nélkül nem próbáltam.