Gombás aprópecsenye
Az őrült konyhás képes a nyaralásból nyers hússal a hűtőtáskájában hazatérni.
Nem volt ez persze véletlen, tudhattam, hogy kevés idő és még kevesebb lelkesedés lesz a vasárnapi ebéd megfőzéséhez. Így az a szűzpecsenye épp megadta az alapot egy húszperces ebédkészítéshez.
A köret pedig fagyasztott zöldségkeverék átpárolásával állt elő.
1 szűzpecsenye (kb. 35 dkg)
1 fej hagyma
20 dkg gomba
só, bors, kakukkfű, rozmaring, majoranna
fél zacskó fagyasztott zöldség
A húst vágjuk falatnyi darabokra, a hagymát szálasra. A gombát is szeleteljük fel.
Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a húskockákat, épp csak fehéredésig. Szedjük ki és tegyük félre. Az olajon pirítsuk meg a hagymát és kevés víz vagy fehérbor beleöntésével oldjuk fel az aljára pirultakat. Dobjuk rá a gombát és erős lángon pirítsuk zsírjára. Tegyük vissza a húst, sózzuk, fűszerezzük meg és keverjük össze.
Másik serpenyőben, kevés olajra öntsük a fagyott zöldséget. Saját kieresztett levében, 5-8 perc alatt pároljuk rághatóan puhára. Csak akkor töltsünk vizet alá, ha nem lenne elég, amit kiereszt magából.