Gombás borjúhús tekercs

Kategória: Kímélő ételek, diéta, Marhahúsok, Más húsételek

borjurolad1aNem tömegétkeztetésre való a borjúhús, de időnként csak asztalra kerülhet. Olyankor érdemes lecsapni rá, amikor szép nagy szeletet lehet vágatni belőle a hentessel, mert abból lehet szép tekercseket csavarni.

40 dkg borjúcomb

2 dkg zsír
2 dkg hagyma
10 dkg friss gomba (lehet több is)
10 dkg darált (borjú)hús
őrölt fekete bors
kakukkfű
petrezselyem zöldje
4 dkg zsír
1 fej hagyma
1 késhegynyi pirospaprika

A húst papírtörlővel letörölgetjük, kiverjük és megsózzuk. A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a megtisztított, megmosott, darabokra vágott gombát és megpároljuk. Kakukkfűvel, őrölt fekete borssal fűszerezzük és hűlni hagyjuk. Mikor már hideg, hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét. A forgókéses aprítóba beletesszük a 10 dkg, darabokra vágott húst  és sima péppé aprítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a gombát és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha a gomba nem válik péppé, hagyjuk meg kicsit darabosnak.

A kivert szeleteket megkenjük a töltelékkel, összegöngyöljük és fehér cérnával átkötözzük. Ha van hústűnk használjuk azt. Ugyan kevésbé lesznek formásak a tekercseink, viszont sokkal könnyebb kihúzni belőlük. A magas fazékban (hogy ne fröcskölje tele a konyhát) felolvasztott zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a töltött hússzeleteket kissé megpirítjuk, majd felöntjük kevés forrásban levő vízzel. Lefedjük és a húst addig pároljuk, amíg már puhának érezzük. Borjúnál ez nem tart fél óránál tovább. Ha sok leve lett, vegyük ki a tekercseket és forraljuk be, majd adjunk hozzá pici vajat. Hajában főtt, kicsit megpirított, kakukkfűvel megszórt burgonyával tálaljuk. Készíthető marhahúsból is, de lényegesen hosszabb párolási idővel és erősebben fűszerezve.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: