Gombás szalonnás metélt

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Tészták

gombasszalonnasmetelt1aEz is az “azt esszük, amit a hűtőben találunk” receptek egyike. Kb. 20 perc alatt megvan, így joggal kerül be az egyszerű, gyors receptek válogatottjába.

Ezúttal gomba és kolozsvári szalonna kerültek elő. A szalonnát szeletekre, majd csíkokra vágtam és pici vajon kisütöttem. A vaj lehetett volna más zsiradék is, de nagyon finom az íze és azt idehaza mindannyian szeretjük. A zsiradék pedig azért kellett a szalonna alá, mert nagyon húsos volt, és nem szerettem volna, ha megég, mire kisül a zsírja. A gombáról leöblítettem a fekete föld szemcséket, és a kalapokat két irányban szeletekre vágva  pálcikákat készítettem belőlük. A kiolvadt szalonnára rádobtam a gombát, nem sóztam meg és nagy lángon pirítottam pár percig. Amikor összeesett, megsóztam és fűszereztem kakukkfűvel és rozmaringgal. Egy kis gerezd fokhagymát is nyomtam rá, mindezekkel már épp csak összeforgattam, már zártam is le a tűzhelyet. Közben kifőtt a tészta, ami jelen esetben metélt volt. Letöltöttem róla a vizet, de nem bántam ha marad rajta valami kevés. a tányéron rákupacoltam a gombás ragut és kovászos uborkát (t)ettem mellé.