Gombás, uborkás pulykaragu

Kategória: Fogyókúra, Szárnyasok

Ez is egy olyan recept, ami könnyen beleilleszthető a különféle fogyós, diétás étrendekbe. Tejszín helyett joghurttal zsírszegény lesz, keményítős sűrítés nélkül szénhidrátszegény.

75 dkg pulyka felsőcombfilé, csíkokra vágva (készíthető pulykamellből is, de az valamivel szárazabb hús)
25 dkg gomba, nagyobb darabokra vágva
2-3 kovászos uborka, vékonyra gyalulva, a vastagabbak előtte felezve
1-2 fej hagyma, vékonyan félfőre vágva
1-2 paradicsom, meghámozva és kicsit összevágva
2 dl tejszín
2-3 ek mustár, lehet magos is
szükség szerint húsleves
bors

keményítő

A csíkokra vágott húst, forró olajon, több részletben megpirítjuk. Ha egyben dobjuk bele, annyi levet enged, hogy nem pirul, hanem fő, párolódik, a saját levében. Mikor az összes hús megpirult, a hagymát is halványsárgára fonnyasztjuk. Visszatesszük rá a húst, hozzáadjuk a gombát, a paradicsomot, uborkát, borsozzuk, sózzuk. Aki szereti, nyugodtan tegyen rá zöld fűszereket is, pl. bazsalikomot, kakukkfüvet. Ha nincs elég leve, öntsük fel húslevessel, de egy kis fehérborral sem fogjuk elrontani. 6-8 perc főzés után adjuk hozzá a mustárt, töltsük bele a tejszínt ill. sűrítsük a levét keményítővel. Nem kell hozzá feltétlenül köret, de tálalható rizzsel vagy akár főtt tésztával is.

 





%d blogger ezt szereti: