Gombával töltött, sült paradicsom

Kategória: Előételek, Fogyókúra, Húsmentes fogások

Gombát mindíg érdemes enni. Nem csak finom, de zsírtalan és még valamennyi fehérjét is juttat a szervezetbe. Aki nem ehet sajtot vagy úgy vega, az nyugodtan lehagyhatja róla. Tálalható meleg előételként vagy önálló fogásként is.

8 db paradicsom
30 dkg gomba
1 tojás
8 dkg sajt
0,5 dl olaj
5 dkg vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
törött bors

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, sóval, borssal ízesítjük. A gombát nagyon apróra összevágjuk. Olajat hevítünk, üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát, ízesítjük sóval, borssal, vágott petrezselyemmel és megpároljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojást. A tölteléket a paradicsomokba halmozzuk, tetejükre reszelt sajtot szórunk és közepes hőmérsékletű sütőben 5-7 percig sütjük.

 





%d blogger ezt szereti: