Grillázstorta marcipán bevonattal
Tészta:
6 tojából diós piskótát sütünk.
Grillázs:
15 dkg cukor
10 dkg vágott dió
pár csepp ecet
A kihűlt grillázst összetörjük, megdaráljuk.
Krém:
1 tojás
2 sárgája
10 dkg cukor
vaniliás cukor
Gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg vajjal habosra keverjük, majd beleszórjuk a grillázs 2/3-ad részét.
Megkenjük a tortalapot, a tetejét is. Megszórjuk a maradék grillázzsal, szélét körberakjuk valamilyen gyümölccsel. Ezek helyett lehet marcipánnal bevonni.
A marcipánt porcukorral kinyújtjuk, a tortára terítjük, a fölösleget körbevágjuk. A maradék marcipánt (esetleg pici kakaóval) összegyúrva virágot, golyókat formázunk a díszítéshez. Szezámos grillázs lapocskákkal díszítjük.