Grillázstorta marcipán bevonattal

Kategória: Torták

marcipantorta2Tészta:
6 tojából diós piskótát sütünk.

Grillázs:
15 dkg cukor
10 dkg vágott dió
pár csepp ecet
A kihűlt grillázst összetörjük, megdaráljuk.

Krém:
1 tojás
2 sárgája
10 dkg cukor
vaniliás cukor
Gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg vajjal habosra keverjük, majd beleszórjuk a grillázs 2/3-ad részét.
Megkenjük a tortalapot, a tetejét is. Megszórjuk a maradék grillázzsal, szélét körberakjuk valamilyen gyümölccsel. Ezek helyett lehet marcipánnal bevonni.
A marcipánt porcukorral kinyújtjuk, a tortára terítjük, a fölösleget körbevágjuk. A maradék marcipánt (esetleg pici kakaóval) összegyúrva virágot, golyókat formázunk a díszítéshez. Szezámos grillázs lapocskákkal díszítjük.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos