Gyors májkrém

Kategória: Belsőségek, Hideg ételek

Nagyobb családi összejövetelre készülünk, ahol csak gyerekből lesz vagy egy tucat, egyenként is remek étvággyal. Gyorsan összedobtam egy májkrémet, azt reggelire és vacsorára is szívesen megeszik. Annyira gyors voltam, hogy fényképezni is elfelejtettem. 🙁

1,5 kg disznómáj (lehet csirke is, de ekkora mennyiségben macerás megpucolni)
0,5 kg zsír
két jókora fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma

fűszerek

A zsír megolvasztottam és megpirítottam benne a nagyjából megvágott hagymát. Közben csíkokra vágtam a májat. Mikor a hagymát jónak ítáltem, rádobtam a szeletkékre vágott fokhagymát, és rátettem sülni a májat. Megszórtam borssal, késhegyni paprikával, majorannával, kakukkfűvel, szegfűborssal, pici köménnyel, szerecsendióval, és egy kis gyömbért is reszeltem bele. Kicsit hagytam hűlni a májat, majd szűrőkanállal beleszedtem a húsdrálóba. Visszakevertem a zsírjába, és a botmixerrel nagyon alaposan pépesítettem. A kész májkrémet hűtődobozba tettem, abban fogjuk magunkkal vinni. Mosogatással együtt se volt sokkal több egy fél óránál. Természetesen lehet fele, harmada mennyiségből is csinálni, ez már félüzemi adag.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos