Gyurma házilag – még az se baj, ha a gyerek belekóstol

Kategória: Egyebek, Technikák - trükkök

Bár az ipari gyurmában se lehet(ne) káros anyag, erről biztosan tudhatjuk, hogy miből van. Puha, jól gyúrható és nem ragadós gyurma készül a recept alapján, ami jól záródó dobozban, hűtés nélkül is sokáig eláll.

25 dkg liszt
2 kk kristályos citromsav (a befőzési kellékeknél kapható)
12 dkg só
2,5 dl víz
2 kk étolaj
esetleg pár csepp illóolaj
színezék

Egy lábosba téve, erőteljes kavarással addig főzzük, amíg labdává áll össze. Célszerű hidegen simára dolgozni a vízzel, majd a főzés során végig erőteljesen kavarni, mert különben csomósodik. A kész labdát borítsuk ki a lábosból, hűtsük le annyira, hogy a kezünket már ne égesse meg, és gyúrjuk át, hogy egyenletes legyen. A színezék lehet ételfesték, kakaó, paprika, kurkuma, bozdalé, stb.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos