Jaj de jó a habos sütemény, ribizlivel

Kategória: Sütemények

3 tojás sárgája
10dkg cukor
5 dkg vaj
0,5 cs sütőpor
20 dkg liszt
csipet só

Keverjük habosra a tojások sárgáit, a cukorral és tojásonként egy evőkanál vízzel. A sütőport keverjük el a lisztben, majd keverjük a tojásokhoz. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süssük 15 percig. Ha színesedni kezd, hamarabb is kivehetjük.

3 tojás fehérje (ha van félretett fehérjénk tegyük hozzá azt is)
10 dkg cukor
20 dkg ribizli

Verjünk a tojás fehérjéből a cukorral kemény habot. A megmosott, leszemezett és megszikkasztott ribizlit keverjük a habba, és simítsuk az elősütött tészta tetejére. 130 fokos sütőben süssük / szárítsuk 30-40 percig. Érdemes egy tűpróbát csinálni, ha már nem ragad nagyon, akkor kész van. Én feketeribizlivel szeretem igazán, de pirossal is finom, meg áfonyával, meg szederrel, meg málnával, meg …