Hagymaleves – egyszerűen, gyorsan

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Levesek

… és még olcsón is. Ez az a leves, ami mindig előkerül, ha negyed órán belül kell leves az asztalra. Akár mert téli hidegben átfagyva érünk haza, akár mert elfelejtettünk levest főzni. Ez a legegyszerűbb változat, ennél rengeteg bonyolultabb recept is létezik. Attól, hogy egyszerű, még finom.

3-4 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió
curry vagy kurkuma
1 leveskocka – mert egészen E-mentesen csak nem élhetünk 😉

A hagymát vágjuk szeletekre, sózzuk meg, és két kanál olajon kezdjük párolni. Közepes lángon, lefedve, hogy inkább puhuljon, mint színesedjen. Amikor már áttetszővé, üvegessé vált nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg a fűszerekkel és morzsoljuk bele a leveskockát. Természetesen ez el is maradhat, de ennyi kis húsos íz még elfér benne. Öntsük fel egy liter vízzel és főzzük 5-10 percig. Egy hagymakarikát kiemelve megkóstolhatjuk, hogy ízlésünk szerinti puhaságú-e már. Inkább kicsit roppanósra hagyjuk, mint szétfőzzük. A tányérjainkba tegyünk egy kis reszelt sajtot és merjük rá a forró levest, hogy a sajt megolvadhasson. Levesbetét nem feltétlenül kell hozzá, ha mégis, akkor pirított kenyérkockával kínáljuk vagy főzzünk bele töpörtyűgombócot.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos