Hagymaleves hagymával

Kategória: Levesek

Szeretünk este egy jó levest összedobni. Egyrészt igen hamar megvan, másrészt egy jó tányérnyi után elalvásig már nem érzi éhesnek magát az ember, többet pedig nem is illik enni estefelé.

Nagy kedvencünk a hagymaleves, most másik változatban készült el. Egy szép szál póréhagyma volt az alapja.

A póréhagymát mossuk meg, ha sötétzöld leveles fajta, a nagyon zöld részét vágjuk le. Alaposan mosdassuk meg, kiváltképp a levelei felől, nehogy földes maradjon. Vágjuk ujjnyi karikákra. Hámozzunk meg egy sárgarépát és azt is karikázzuk a fazékba. Két kisebb krumplit is kockázzunk bele, ez lesz ami a kész levest besűríti. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és csendesen főzzük bő 10 percig. Sózzuk meg, és szórjunk bele kevés szerecsendiót meg fehérborsot. Két kanál tejfölt is tehetünk bele, majd az egészet gondosan turmixoljuk simára a botmixerrel. Ha kell, kevés vízzel még hígíthatjuk, de maradjon bársonyos, sűrű a leves. A tányéron szórjunk rá vagdalt medvehagymát (érdemes a szezonban lefagyasztani), vagy snidlinget. Aki tartalmasabban szereti, pirítson hozzá fokhagymás kenyérkockát.