Hamisított franfurti leves

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Levesek

frankfurti-kelbimbos

A névadó recepthez tulajdonképp elég kevés köze maradt, mire elkészült. Kelkáposzta épp nem volt, itthon viszont kelbimbó akadt, és mivel rokonok, hát abból készült. A virsliről is kiderült, hogy valaki elette a leves elől, kénytelen voltam a debreceni megsütéséről lemondani, és belefőzni a levesbe. Ráadásul még csak nem is igazán leves, inkább egy ilyen csontig hatoló időben felmelengető egytálétel.

50 dkg kelbimbó
50 dkg krumpli
1 kis fej hagyma
2 – 3 gerezd fokhagyma
2 l húsleves (esetleg két leveskockából)
só, bors, majoranna, kömény, csombor
2 pár debreceni

A kelbimbónak vágjuk le a torzsája alját, szedjük leg a külső, kissé fonnyadt leveleit. Ha aprók, kereszt alakban vágjuk be a torzsáját, hogy az is átfőjön, mire a levelek megpuhulnak. Ha nagyok, egyszerűen felezzük el. Annyi sós vízben, hogy ellepje, főzzük 3 – 4 percig, majd öntsük ki ezt a levét. Ezzel csökkentjük a kelbimbó kesernyés ízét. Ha fagyasztottból főzünk, az egész eddigi elmarad.

Forraljuk fel a levest, tegyük bele a kis kockákra vágott krumplit és a kelbimbót. Sózzuk és fűszerezzük meg. Ha egész köménymagjaink és durván morzsolt vagy friss majorannnánk van, teatojásba téve lógassuk bele. Főzzük puhára. Közben a hagymát reszeljük le, olajon pirítsuk meg, szórjuk rá a lisztet és ha az is pirulni kezd, öntsük fel kevés hideg vízzel. Keverjük simára és a levessel hígítsuk fel, majd szűrőn át töltsük bele. Így biztos nem lesznek rántás csomók a levesünkben.  Nyomjuk bele a fokhagymát is és a karikákra vágott debrecenivel forraljuk össze. Aki enyhíteni akar az ízén, a tányérjában keverje el egy kanál tejföllel.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos