Heringsaláta kétféleképp

Kategória: Fogyókúra, Halételek, Hideg ételek

krumpli-hering1a

Nagyanyáink idején kedvelt fogás volt, másnapos gyomor rendbetételére is. Sokféle recept szerint készítették, két fő vonulatában krumplival vagy savanyú káposztával.

40 dkg pácolt hering (ruszli)
20 dkg hagyma
3 tojás
50 dkg savanyú káposzta
vagy
50 dkg kiflikrumpli
őrölt köménymag
olaj, citromlé

A savanyú káposztát a levétől alaposan kinyomkodjuk, és rövidre összevágjuk. Ha krumplival készítjük, azt megfőzzük, meghámozzuk és karikákra végjuk. Belekeverjük a gerincétől megszabadított, hosszúkás csíkokra vágott heringet és a megtisztított, vékonyan felszeletelt lila vagy fehér salátahagymát, majd belekeverjük a negyedbe vágott, előzőleg keményre főzött és megtisztított tojásokat. Az egészet meghintjük őrölt köménymaggal, és megöntözzük olajjal.  A krumplis változatot savanyítsuk citromlével vagy finom ecettel. Legalább fél napig érlelni hagyjuk, s csak utána fogyasztjuk. FInomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

 





%d blogger ezt szereti: