Hideg fokhagymapuding

Kategória: Előételek, Hideg ételek, Húsmentes fogások

fokhagymapuding1a

Viszonylag ritkán kerül asztalra előétel, inkább levessel kezdődik az étkezés. Ez a recept nem csak előételként tálalható, de hidegtálas asztalra is kerülhet, a társaság húskerülő tagjainak örömére. Jó példája annak, hogy lehet szinte semmiből érdekes fogásokat varázsolni.

4 öregedő zsemle (35 dkg fehérkenyér bele)
2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás
2 fej fokhagyma
1 tk sütőpor
só, bors

Vágjuk kockákra a zsemlét és forrázzuk le a tejjel. Pár perc áztatás után keverjük sima péppé. A puha vajat dolgozzuk össze a tojások sárgájával, majd keverjük össze a zsemlepéppel. Amikor kihűl, fűszerezzük meg és dolgozzuk bele a sütőport. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a masszába. Kikent, morzsával beszórt formába töltve, forró vízzel telt tepsibe állítva gőzöljük a 160 – 180 fokos sütőben egy órán át. Kihűlés után szeleteljük fel és tálaljunk mellé mustármártást.

 





%d blogger ezt szereti: