Húsgombócok kaprimártással

Kategória: Disznóhúsok, Kímélő ételek, diéta

50 dkg darált disznóhús
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
kevés húsleves vagy víz
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma

őrölt bors
őrölt kömény
majoranna
(kukorica)liszt
olaj
a mártáshoz:
1 nagy doboz tejföl (450 g)
2-3 evőkanál kapribogyó
1 pici fej hagyma
2-3 cm szardellapaszta

őrölt bors
esetleg kevés cukor

A zsemlemorzsát leöntjük annyi húslevessel (vízzel), hogy ellepje. 10 percig állni hagyjuk és ha nagyon keményre állt össze, még adunk hozzá.

A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Összekeverjük a húst, morzsát, tojást, hagymát és a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle és kukoricalisztbe forgatjuk. Kevés olajon körbepirítjuk a gombócokat.

A mártáshoz a kapribogyót kicsit összevágjuk. Az egész finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kapribogyót, a szardellapasztát és a fűszereket. Kis lángon felforraljuk és ha nagyon savanyú volt a tejföl, pici cukorral enyhítjük. Beletesszük a gombócokat és kb. 10 percig fedő alatt, kis lángon összeforraljuk.

Főtt krumplival, tésztával vagy friss rozskenyérrel tálaljuk.

Tipp: a húsgombócokból érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, így bármikor elővehetünk a fagyasztóból egy adagot és csak valamilyen mártást kell készítsünk hozzá.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: