Húszperces tésztasaláta

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások, Saláták

tesztasalata1Öcsém születésnapjára vittünk egy jókora tállal. Némi süteménnyel és tortával remekül helyettesítette a vacsorát. Így húsmentes receptként is finom, de lehet belekockázni sonkát, maradék sült húst, felvágottat, úgy aztán végképp egytálételnek számít. Nagy adag, étvágyától és a belepakolt kiegészítőktől függően 6-8 ember jóllakik vele.

0,5 kg apró tészta
3-4 piros vagy zöld húsú paprika
3-4 paradicsom
1 nagy doboz tejföl (esetleg majonéz is)

bors
zöld fűszerek (kakukkfű, bazsalikom, kevés zsálya, metélőhagyma …)
salátaolaj
(balzsam)ecet

Tegyünk fel vizet forrni, és főzzük meg a tésztát, de ne túl puhára. Szűrjük le, alaposan mossuk meg hideg vízzel, hogy kihűljön, és csöpögtessük le. Amíg  fő, a salátás tálba töltsünk egy kis olajat, ecetet és alaposan keverjük össze.  Szórjuk bele a sót, borsot, az apróra vagdalt fűszereket és azzal is keverjük el. Kockázzuk fel a paprikát, a paradicsomot, amiből előzőleg kinyomtuk a nagyja levét. A kihűlt tésztát keverjük össze a fűszeres mártással, és adjuk hozzá a kockázott zöldségeket. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor itt hagyjuk abba és fedjük le. A tejfölt keverjük simára egy csipet sóval, ha nagyon sűrű egy pici tejszínnel, tejjel hígítsuk mártás sűrűségűre. Ha szeretjük, és van kéznél, vagy van kedvünk csinálni, akkor keverhetünk bele majonézt is. Ezt a mártást csak tálalás előtt valamivel keverjük a tésztához, mert különben felszívja és szárazzá válik a salátánk. Szerintem a legjobb hozzá az apró kagylótészta, de bármilyen más, olyan apró tésztából megcsinálhatjuk, aminek elég nagy a felülete, hogy sok mártás megtapadhasson rajta, pl. mini fusili – lánykori nevén dugóhúzó.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos