Intelligens krémes

2009. 05. 11. • Kategória: Sütemények

Nagyon fontos egy mély sütő edény (legalább 6-7 cm mély és 26-30 cm hosszú)

15 dkg margarin,
20 dkg cukor,
8 tojás sárgája,
8 tojás fehérje,
5 csomag vaníliás cukor,
9 evőkanál sima liszt,
1 liter tej és
egy kis só

A margarint a cukorral jól összedolgozzuk keverőgép segítségével, majd hozzáadjuk egyenként a tojás sárgáját, majd a vaníliás cukrot, a 9 evőkanál lisztet miközben folyamatosan keverjük a masszát.
Ezt követően lassan a masszához öntjük az 1 liter tejet és jó 15 percig keverjük a keverőgéppel. (Ez fontos!!!)
Végül egy külön tálban kemény habbá verjük a 8 tojás fehérjét, és gyengéden belekeverjük a masszába ügyelve, hogy a hab ne törjön meg túlságosan.
A mély sütő edényünket kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk és az egész masszát beletöltjük.
Nagyon fontos a sütés és a hőmérséklet! A sütőt 200-210 fokra előmelegítjük, úgy helyezzük be masszát, ahol 20 percig, majd 130 fokon további egy óráig tésztává sütjük. Hagyjuk az edényben, amíg ki nem hűlt, utána szeletekre vágjuk.
Fontos és megjegyzendő: Óriás keverőedényben kezd el a munkát, mert az 1 liter tej nagyban megnöveli a mennyiséget.
Más: A keverés ideje a robotgéppel összesen legalább 20 perc legyen, tehát alaposan meg kell dolgozni a masszát /kivétel a tojáshab/.