Joghurt capuccino
A joghurt alapú italok sorában volt már egy édes és egy sós íz.
Erről igazán el se tudom dönteni, hova is tartozik. A kesernyés és savanykás ízek a meghatározók, ha mindezt el nem nyomjuk rengeteg édessel.
Különleges élmény, az olyan jegeskávéra hasonlít, amibe vanília helyett citromfagylaltot tettek.
2 nagy pohár joghurt
2 főzet presszókávé
2-3 dl víz, a joghurt sűrűségétől függően
2-3 evőkanál méz
jégkockák
A joghurtot, a kávét, a vizet és a mézet töltsük a turmixgépbe és alaposan dolgozzuk össze. Töltsük poharakba, tegyünk bele jégkockát és tálaljuk.
Ha ilyen látványos fehér sapkát szeretnénk a tetejére, akkor először a kávé nélkül turmixoljuk habosra a hozzávalókat. Öntsünk le belőle egy keveset, amit majd a kávés ital tetejére töltünk vissza.