Joghurtos almahab szederrel

Kategória: Kímélő ételek, diéta, Krémek

szeder2aGyönyörű, nagyszemű szedret termett az egyik bokor. Sikerült megmentenem valamennyit önmagam elől, csináltam egy könnyű, gyümölcsös, nyári desszertet, amihez a megmaradt tojásfehérjéket is elhasználhattam.

2 pohár joghurt
3 nagyobb alma
3 tojás fehérje
3 ek barna cukor
1 ek zselatin
darabka fahéj
2 marék szeder

Az almát megpucoltam, szeletekre vágtam és pici vizet alátöltve, a fahéjat beledobva puhára főztem.  Hagytam kicsit hűlni majd a botmixerrel péppé aprítottam. Belekevertem a joghurtot, a cukrot és a pici almalében felmelegített zselatint. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és a joghurtos almakrémbe kevertem. A szederrel rétegezve kompótos tálkákba töltöttem és pár órára a hűtőbe tettem. Néhány szem szederrel és citromfű levéllel díszítve tálaltam. A fényképek pedig olyan minősíthetetlenül sikerültek, hogy inkább csak az alapanyagot merem közszemlére tenni.