Joghurtos dinnye-smoothie
Ilyen hőséges napokon minden jó, ami folyik és hideg. Ennek ürügyén persze nem a sör receptjét kínálom, hanem egy desszertnek is adható üdítőét. A gyerekeknél mindig biztos siker, de általában a felnőttek is rájárnak. Most görögdinnyéből készült, de nagyon finom sárgadinnyéből is.
80 dkg kimagozott dinnyehús
1 nagy pohár joghurt
1 ek cukor
vaníliás cukor
vanília fagylalt (esetleg citrom)
Magozzuk ki dinnyét. Ez a sárgadinnyénél nem gond, a görögnél inkább annak tűnik. Vágjuk viszonylag keskeny gerezdekre a dinnyét, és látni fogjuk, hogy a magok rétegekben rendeződnek el. A réteg mentén vágjuk ki a közepét, és az így felszínre került magokat villával szépen kikaparhatjuk. Botmixerrel pürésítsük a dinnyehúst, a joghurttal, cukorral és vaníliás cukorral. Ha előre kell készüljünk vele, akkor most tegyük el a hűtőbe. Kínálás előtt adjunk hozzá vanília fagylaltot és turmixoljuk habosra. A tetejére szaggassunk egy-két fagyigaluskát díszítésként.