Juhtúrós krumplikrokett

Kategória: Egytálételek, Húsmentes fogások

1,2 kg burgonya,
25 dkg juhtúró,
5 dkg vaj,
12 dkg füstölt sajt

A jól megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Az áttört burgonyát gyúródeszkára borítjuk és hozzátesszük a szintén áttört juhtúrót, megsózzuk, és jól összegyúrjuk. Amikor sima tésztává dolgoztuk, kb. 2 cm vastag rudakká formáljuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk. A sütőtepsit vajjal kikenjük, és a rudacskákat egymás mellé helyezzük. Tetejét reszelt füstölt sajttal gazdagon meghintjük, és kevés pirospaprikával megszórjuk. Középmeleg sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük.

 





%d blogger ezt szereti: