Juhtúrós, mákos rágcsálnivaló

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sós sütemények

Ügyesen elbújt a hűtő mélyén fél adag juhtúró, talán gomba fejek töltése után maradt meg.

Épp valami sóshoz volt nagy kedvem, csak épp az időm volt kicsi. Ilyenkor kerül elő ez a recept, mert elég összegyúrni, kinyújtani és kész is. Nem kell pihentetni, hajtogatni, ráolvasni, ez így jó, fél óra alatt.

20 dkg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt – tönkölybúzával még finomabb
15 dkg disznózsír (20 dkg vaj)
15 dkg juhtúró
1 csapott evőkanál só
10 dkg darálatlan mák
0,5 csomag sütőpor
esetleg tejföl

tojás
szezámmag

Tegyük keverőtálba a lisztet, sót, sütőport és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a juhtúrót és a lágy zsírt.  Szórjuk bele a mákot is, majd keverjük sima tésztává. Ha nem akarna összeállni egy kanál tejföllel segítsünk neki.

Nyújtsuk kekszvékonyságúra és derelyemetélővel vágjuk lapocskákká. Tegyük sütőpapírra és a tetejét kenjük meg felvert tojással. Szórjuk meg szezámmaggal, de ha kevés mákot teszünk félre ehhez, azzal is mutatós lesz. 180 fokos sütőben 10 – 12 perc alatt világosra sül.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos