Juhtúrós rakott újkrumpli

Kategória: Egytálételek, Tejes ételek

Próbáljunk apró krumplikat venni, amit a piacon parázs burgonyaként árulnak. Mossuk meg és a nagyobbakat vágjuk felébe, negyedébe, hogy a kicsikkel egyszerre puhuljanak meg. Vágjuk apróra két ágacska rozmaring leveleit, keverjük el egy kis olajjal, és forgassuk bele a kruplikat. Olajostul tegyük egy akkora tepsibe, hogy csak egy rétegben legyen. Óvatosan sózzuk meg (a szalonna is sós) és borítsuk be baconszalonnával vagy hasonlóan vékonyra vágott füstöltszalonnával. 180 fokon süssük 40-50 percig, hogy a krumpli majdnem puha, a szalonna ropogós legyen.

Közben keverjünk simára egy nagy pohár tejfölt 20 dkg juhtúróval, és nyomjunk bele két gerezd fokhagymát. Tegyük egy tányérra a szalonnacsíkokat és öntsük a krumplikra a tejfölt. Tegyük vissza a sütőbe és süssük amíg a tejföl kezd színesedni. Szórjuk vissza rá a szalonna szeleteket, és még 3 percig süssük. Jól esik hozzá néhány kovászos uborka.