Karamellizált spárga eperrel és vanília fagylattal

Kategória: Desszertek, Sütés nélkül

A címet visszaolvasva eszembe jutott, hogy a receptet már le se kell írnom, alig több annál.

Az elmúlt napokban több olyan receptet is közreadtam, miben az eper szokatlan, sós környezetben lépett fel. A dolgok ezúttal se zökkennek vissza megszokott kerékvágásukba, most a spárga lép ki megszokott szerepéből, egy könnyű, tavaszi desszertben. Nagy előnye, hogy az ilyentájt gyakori bikini-projecten dolgozók is alacsony lelkiismeret-furdalási tényezővel ehetnek belőle.

1 csomag fehér spárga

0,5 kg eper

3 dkg vaj

3 evőkanál cukor

1 kisebb narancs leve

vanília fagylalt

A spárgát hámozzuk meg és vágjuk rövid darabokra. Kevés sóval és cukorral ízesített vízben főzzük roppanósra. Szűrjük le és hagyjuk lecsöpögni.

Serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a cukrot és kevergetve pirítsuk világos karamellé. Öntsük rá a narancs levét és főzzük mártás sűrűségűre. Forgassuk át rajta a spárgát, kicsit pirítsuk is.

Rendezzük el a tányéron a spárgát (nem baj, ha még langyos) a cikkekre vágott eperrel, tegyünk rá egy gombóc vanília fagylaltot. Ha van jóféle, szirup sűrűségű balzsamecetünk, rajzoljunk rá absztrakt mintát belőle.

Ötlet és kép innen (a saját fotóm minősíthetetlen lett 🙁 ).

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos