Karfiol felfújt

2009. 08. 26. • Kategória: Egytálételek

Nagyon szép karfiolok vannak a piacon érdemes kicsit változtatni a jól bevált rakott karfiolon.

sajtos-karfiol11 fej karfiol
15 dkg kolbász
3 keménytojás
4 nyers tojás
5 dkg vaj
3 dl tej
2 ek liszt
5 dkg reszelt sajt

szerecsendió
bors

A karfiolt szedjük rózsáira és sós, szerecsendióval ízesített vízben főzzük félig puhára. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és ha kezd színesedni öntsük fel a tejjel. Forraljuk fel, hogy besűrűsödjön, közben sózzuk borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. Ha kihűlt keverjük el benne a tojások sárgáját és óvatosan adjuk hozzá a  fehérjék keményre vert habját. Forgassuk bele a karfiolt, a negyedelt keménytojást és karikázott kolbászt. Öntsük kivajazott és morzsával beszórt tűzállóba és 180 fokon süssük fél órán át. Szórjuk a tetejére a sajtot és tegyük vissza a sütőbe, amíg ráolvad és pirulni kezd.