Kávés, mogyorós habcsók – nem macaron
Ez akkor is függőséget okozóan finom, ha nem is pályázik a híressé vált Ladurée macaronok trónjára.
Arra viszont nagyon is alkalmas, hogy emlékezetes módon hasznosítsuk megmaradt tojásfehérjéinket. Az a kockázata meg lesz az akciónak, hogy a követeléseknek eleget téve, legközelebb tojássárga hasznosítására való receptek után fogunk kutakodni.
6 tojás fehérje
45 dkg cukor
20 dkg mogyoró
40 dkg hámozott mandula
6 ek instant kávé
2 ek cseresznyepálinka
csoki kávészemek
Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd a cukrot belecsurgatva verjük egész keményre. Óvatosan keverjük bele a darált mogyorót és mandulát, majd a kávét és a pálinkát is. Töltsük nagylukú habzsákba és nyomjunk mogyorónyi kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindegyik tetejére nyomjunk egy csoki kávészemet és tegyük 130 fokos sütőbe, fél órára.
A tepsin hagyjuk kihűlni, majd tegyük rácsra, hogy egy éjszakán át száradhassanak. Csak ez után tegyük dobozba – ha még van belőle – de azt is csak egy nap múltán zárjuk le. Ha kellően kiszáradt, sokáig eláll, de erre még nem volt példa.
Ez rengeteg, nem!?
jaaaaaaj neeeeeeeee, tiltakozom. én már a csak mpogyoróstól is függövé váltamm. mi lesz velem, ha kávé is kerül bele?? eszeveszetten kutatok tojássárgás-receptek után;-)