Ködösítés mikróval

Kategória: Egyebek

Akad Aki a mikróját üveghutának használja, én ekkora varázslatokra nem vállalkozom, ködösíteni viszont sikerült.

Ezt akár egy középiskolai fizikaórán is be lehetne mutatni, olyan látványosan sikerül.

Kell hozzá három falat maradék kaja, egy nagyobbacska jénaiban, mert lusta voltam kisebb edénybe átkaparni. Ebéd táján be kell nézni a hűtőbe, és ha észrevesszük, dobjuk be a mikróba. Teljes gőzzel melegítsük egy percig, annyi bőven elég annak a kevéske ételnek. Vegyük ki a mikróból, és csodálkozzunk.

Ez a sűrű köd nem a márciusi hóesésből szivárgott bele, ez bizony ott keletkezett.

Az történt ugyanis, hogy a mikróban az étel felmelegedett, de az csak a jénai egyik szélében volt. A sok hideg üveg viszont hideg maradt, így az ételből felszálló pára, rögtön ködként csapódott ki a hideg tálban. Még olyan kitartó is volt, hogy megvárta amíg lefényképezem.

 





%d blogger ezt szereti: