Könnyű málnás desszert

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Krémek

Nyáridőre való finomság, ami kevés munkával elkészíthető, nem kell a konyhát befűteni vele és még a kalóriaszámlálónkat se pörgeti durván.

Idén a málnatermés se lett nagyon kiadós, ennek megfelelő áron is lehet hozzájutni.

Ezzel szemben a jó hír, hogy még van a piacokon, nem késtünk le róla .

50 dkg málna
2 nagy pohár joghurt
1 nagy pohár tejföl
vanília
méz

A joghurtot és a tejfölt csöpögtessük le. A csöpögtetéstől sűrűbb krémmé válik és a savó távoztával nem olyan savanyú, kevesebb édesítés kell majd bele. A krémet keverjük el a vaníliával és annyi mézzel, hogy kellemesen édes legyen.

Válogassuk ki a legszebb málnaszemeket a díszítéshez, a többit turmixoljuk el. Szűrőn, kanállal átnyomva a magjait eltávolíthatjuk, de ha nem zavar, rögtön a krémmel is összeturmixolhatjuk.

A fehér krémből vegyük le a harmadát a díszítéshez. A leszűrt málnavelőt keverjük a többi krémhez és kóstoljuk meg, nem kell-e édesíteni a belekerült gyümölcs savanyúsága miatt. Ha már jónak találjuk, a botmixert fel-le mozgatva benne dolgozzunk bele levegőt, hogy habosan könnyű legyen.

Kanalazzuk a krémet poharakba, díszítsük a félre tett fehér krémmel és málna szemekkel.

Első közlésként a Kifőztük receptújságban jelent meg, amire az oldalsávi címlapképre kattintva lehet feliratkozni.

Nyáridőre való finomság, ami kevés munkával elkészíthető, nem kell a konyhát befűteni vele és még a kalóriaszámlálónkat se pörgeti durván.

50 dkg málna

2 nagy pohár joghurt

1 nagy pohár tejföl

vanília
méz

A joghurtot és a tejfölt csöpögtessük le. (ide majd be kéne, hogy ki, melyik számban jelentette meg a csöpögtetés technikáját.) A módszert XY ismertette az újság X. számában. A csöpögtetéstől sűrűbb krémmé válik és a savó távoztával nem olyan savanyú, kevesebb édesítés kell majd bele. A krémet keverjük el a vaníliával és annyi mézzel, hogy kellemesen édes legyen.

Válogassuk ki a legszebb málnaszemeket a díszítéshez, a többit turmixoljuk el. Szűrőn kanállal átnyomva a magjait eltávolíthatjuk, de ha nem zavar, rögtön a krémmel is összeturmixolhatjuk.

A fehér krémből vegyük le a harmadát a díszítéshez. A leszűrt málnavelőt keverjük a többi krémhez és kóstoljuk meg, nem kell-e édesíteni a belekerült gyümölcs savanyúsága miatt. Ha jónak találjuk, a botmixert fel-le mozgatva benne dolgozzunk bele levegőt, hogy habosan könnyű legyen.

Kanalazzuk a krémet poharakba, díszítsük a félre tett fehér krémmel és málna szemekkel.