Könnyű nyári vacsoraként csirkepaprikás

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Szárnyasok

Továbbra is hőségkaja, még ha nem is ez jutna elsőre eszünkbe a melegről.

Vettünk három csirkecombot, hogy majd valami könnyűt főzünk belőle. Végül is csirkéből igazán nehezet nem is lehet főzni, ez mondjuk félnehézsúlyú fogás lett.

Nagy előnye, hogy egy rezsón, egy serpenyőben, kint a diófa alatt meglehet főzni, hogy megőrződjön a konyha viszonylagos hűvössége. Félszuterén szinten van, jótékonyan hűvösen tartja a föld.

3 csirkecomb (két főre)
1 fej hagyma
3-4 dkg szalonna
pirospaprika, majoranna

A combokról levágtam a felsőcombot, és a csonttal párhuzamosan három nagyobb darabra vágtam.

A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztottam, megpirítottam rajta a kockázott hagymát. Rádobtam a csirkehúst és azt is körbepirítottam. Megszórtam paprikával és kevés vízzel felengedve, fedő alatt, kis lángon pároltam. 20-25 perc alatt tökéletesen megpuhultak az alsócombok is. Egy kis pohárnyi tejfölt kevertem el a szaftjában, mert azt úgy szeretjük, ha sok. Kovászos uborkával és fehér  kenyérrel ettük meg korai vacsoraként.