Krokambus szelet – Dédnagyanyám receptje

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

Nagyon régi családi receptünk ez, Nagyanyám sokszor sütötte, mikor az unokáit várta.

A feljegyzés azonban az Ő édesanyjától származik, akit én nem ismertem, csak hallhattam Róla.

Nem bonyolult az elkészítése, hamar megvan, mégis nagyon finom, ropogós dióhabbal borított sütit kínálhatunk. Meglepően jól bírja a tárolást, főleg jól záródó fém dobozban. Egy hét meg se kottyan neki, feltéve, hogy megéri ezt a sütemények számára matuzsálemi kort. A hozzávalók a sütő nagy tepsijéhez valók, ahogy Nagyanyám írta, a nagy gáztepsihez.

5 tojás (a tésztába csak a sárgája)
15 dkg vaj
10 dkg cukor
30 dkg liszt

Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit és ezt a zsíros, kicsit puha tésztát kézzel tapicskoljuk bele a tepsibe. Kenjük meg baracklekvárral vagy más pikáns, savanykás dzsemfélével.

7 tojás fehérje
15 dkg cukor
15 dkg dió

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd a cukrot fokozatosan belecsurgatva verjük tovább, amíg fényes, kemény habot kapunk. Óvatosan forgassuk bele a diót, de mandulával vagy mogyoróval is finom. Simítsuk a tésztára ezt a diós habot és 170 fokos sütőben süssük, amíg a tészta is átsül és a hab is ropogós kérget kap.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos