Krumpli galette

Kategória: Egytálételek, Köretek

krumpli-galetteKülönlegesen finom krumpliköret receptje, aminek az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint ahogy a kép alapján gondolnánk.

Ha vékony héjú (új)krumplink van, még hámozni se kell, csak alaposan megmosni. Gyaluljuk le egészen vékonyra, mint a salátához az uborkát. Rakjunk kivajazott formába egy réteget, sózzuk meg, szórjunk rá fehérborsot, szerecsendiót és tegyünk rá néhány apró vajdarabot. Mikor az összeset a formába rétegeztük a tetejére tegyünk bővebben vajat. 180 fokos sütőben süssük, amíg a teteje szépen megpirul, majd borítsuk tálra. Tortaként szeletelve tálaljuk.

Ha ezt az alap receptet rétegenként megszórjuk finomra vágott sonkával és/vagy reszelt sajttal, esetleg zöld fűszerekkel ízesítjük, önálló fogásként is megállja a helyét.

 





%d blogger ezt szereti: