Langyos csirkesaláta, mézes öntettel
Lehetett volna akár előétel is a most záruló VKF fordulóhoz, de ott végül is mással indultam. Ezt akár könnyű nyári vacsorának is kínálhatjuk.
egy csirkemell ceruzányi csíkokra vágva
2-3 húsos, piros paprika
1 kis fej hagyma
20 dkg gomba
40 dkg spenót
1-2 csomó retek
A mézes öntethez:
vörösbor ecet
méz
oregano
őrölt bors
cayenne bors (vagy valami csípős)
só
A rostjaira merőlegesen csíkokra vágott húst beleforgatom a mézes mártásba, és éjszakára hűtőbe teszem.
A zöldségféléket vágjuk csíkokra, szeletekre. Egy kanál olajon süssük zsírjára a mézes öntetből kivett csirkét. Adjuk hozzá a paprikát és a gombát, majd 1-2 perc múlva a spenótot és a retket. Öntsük rá a maradék mézes öntetet is, és épp csak addig pároljuk, amíg a spenótcsíkok megrogytak. Langyosra hűlve a legfinomabb.