Langyos csirkesaláta, mézes öntettel

Kategória: Saláták, Szárnyasok

Lehetett volna akár előétel is a most záruló VKF fordulóhoz, de ott végül is mással indultam. Ezt akár könnyű nyári vacsorának is kínálhatjuk.

egy csirkemell ceruzányi csíkokra vágva
2-3 húsos, piros paprika
1 kis fej hagyma
20 dkg gomba
40 dkg spenót
1-2 csomó retek

A mézes öntethez:

vörösbor ecet
méz
oregano
őrölt bors
cayenne bors (vagy valami csípős)

A rostjaira merőlegesen csíkokra vágott húst beleforgatom a mézes mártásba, és éjszakára hűtőbe teszem.

A zöldségféléket vágjuk csíkokra, szeletekre. Egy kanál olajon süssük zsírjára a mézes öntetből kivett csirkét. Adjuk hozzá a paprikát és a gombát, majd 1-2 perc múlva a spenótot és a retket. Öntsük rá a maradék mézes öntetet is, és épp csak addig pároljuk, amíg a spenótcsíkok megrogytak. Langyosra hűlve a legfinomabb.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos