Lebbencs bográcsban

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Bográcsolás

lebbencs2aNem öreg, nem fiatal, amolyan középkorú 🙂 Vagyis nem sűrűn összeálló, nem leves, hanem valahol a kettő között.

Kis zsíron, hogy az elején oda ne égjen, a bográcsban kockázott szalonnát olvasztok ki. Rádobom a csuszatésztát – megteszi persze a fodros kocka is – és sötét szőkére pirítom. Rádobom a kockázott hagymát és azzal is pirítom egy darabig. A tészta legfeljebb világos barna legyen, különben megkeseredik. Ha a folyamatos keverés nyomán egyenletes színe van, rádobom a karikázott szárazkolbászt és párszor átforgatom. Megszórom paprikával, és felöntöm vízzel. Beleteszem a kb. 1 cm-es kockákra vágott krumplit is, a nem szétfövős fajtából. Ha kevés, annyi vízzel töltöm fel, hogy 1-2 cm-rel ellepje az egészet. Sózom, nyomok bele néhány nagyobb (juszt se duci) gerezd fokhagymát. Ízlés szerint lehet borsozni, köménymagozni és csípős paprikával vadítani. Kb. 25 perc alatt megfő, és biztos siker.