Lucskos káposzta csülökkel

Kategória: Egytálételek, Köretek

lucskoskaposztaIlyen formában, csülökkel gazdagítva, egytálételnek is kínálható ez a hagyományos recept. A káposztafőzeléktől alapvetően eltér azáltal, hogy habarással készül, nem rántással. Ez most nagyobb társaságba készülő nyári töltöttkáposzta után maradt alapanyag hasznosításaként készült.

Szalonna zsírján pirítsunk meg egy jókora fej hagymát. Tegyük rá a nagyobb kockákra, laskára vágott káposztát és megsózva pároljuk egy kicsit a saját gőzében, az se baj, ha itt-ott megpirul. Ha a káposzta már összeesett valamelyest, öntsük fel a füstölt csülök főzővizével, de előtte feltétlenül kóstoljuk meg, nem túl sós-e. Ha igen, akkor egy részét vízzel helyettesítsük. Fűszerezzük borssal, köménnyel csomborral, majorannával és ha van másféle zöld fűszerekkel is. Ha nem felejtettem volna el venni, kapor is került volna bele. Lefedve főzzük puhára a káposztát. Amikor megfőtt, habarjuk be lisztes tejföllel, tegyük bele a kockákra vágott csülökhúst és rottyantsunk rajta egyet. Ízlés szerint lehet citromlével savanyítani.

 





%d blogger ezt szereti: