Mártogatósdi 1.

Kategória: Hideg ételek

Akár előételként tálaljuk, akár bulikajának – elegánsabban party falatoknak – ezek a kencék egyszerűen, gyorsan elkészíthetők és annyira változatosak, hogy nagyobb társaságban is mindenki talál köztük kedvére valót.

Húsos recept elvétve akad, az is inkább halas, viszont annál több tejtermék és zöldségféle kerül bele. Azzal is elősegíthetjük, hogy nyugodt lelkiismerettel mártogathassunk, ha csíkokra vágott zöldségeket esetleg ropogós kenyeret, pirítóst adunk hozzá, chips-félék helyett.

15 dkg gorgonzola vagy roquefort
15 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
törött bors

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Ha túl kemény lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk.

15 dkg juhtúró
1 kis pohár joghurt
1 teáskanál reszelt hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling vagy medvehagyma

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Annyi joghurtot adagoljunk hozzá, hogy sűrűn folyós krémet kapjunk.

2 dl majonéz
1 dl ketchup
törött bors

csípős paprika (chili, pepperoni, cseresznyepaprika)
pár csepp Tabasco mártás

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. A csípős hozzávalókat kóstolgatás alapján adagoljuk.

1 doboz füstölt sprotni
20 dkg juhtúró
kb. 2 dl tejföl
kevés szardellapaszta vagy néhány ajóka

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Csak a társaság ismeretében álljunk neki, markáns illatát nem mindenki kedveli.

6 keménytojás
20 dkg krémsajt
kevés reszelt hagyma
mustár
törött bors

tejföl

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. A tejföllel állítsuk be a megfelelő sűrűségét.

Folytatása következik.

 





%d blogger ezt szereti: