Mártogatósdi 2.
A farsang hamar véget ér az idén, azért máskor is vannak olyan alkalmak, amikor jól jönnek ezek a receptek.
Folytassuk hát a tegnap elkezdett sorozatot, hogy lássuk, tényleg rendkívül sokféleképp készíthetők mártogatósok.
10 dkg vaj
15 dkg krémsajt
1 közepes főtt krumpli
törött bors
mustár
só
chili szósz
A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Ha kell tejföllel lazíthatjuk. Ízlés szerint tegyük csípőssé a chili mártással.
15 dkg márványsajt
15 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
fehér bor
A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. A sűrűségét a borral állítsuk be.
15 dkg krémsajt
15 dkg főtt, füstölt sonka
1-2 evőkanál ecetes torma
feketebors
tejföl
A tormát tegyük teaszűrőbe, hogy a felesleges ecet kicsöpöghessen. A sonkát daráljuk le, mert önmagában a botmixer nem tudja simára eldolgozni. Az összes hozzávalót keverjük el egyenletesre.
25 dkg krémsajt
joghurt
törött bors
só
petrezselyem, snidling, medvehagyma, kakukkfű, bazsalikom
A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre annyi joghurttal, hogy sűrű krémet kapjunk. Adjunk hozzá a rendelkezésünkre álló aprított, friss zöld fűszerekből és dolgozzuk össze.
20 dkg krémsajt
tejföl
1 doboz tonhal konzerv
citromlé
bors
só
A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Pár csepp citromlével tegyük pikánssá.