Meggykrém húsokhoz

Kategória: Mártások

50 dkg magozott meggy
8 dkg vaj
2 db szegfűbors
2 db kardamom mag
1 db nagy vöröshagyma, beletűzve
6 szem szegfűszeg
fél citrom karikára vágva
1 db babérlevél

A forró vajon pattogtasd meg a fűszereket és a tűzdelt hagymát. Tedd bele óvatosan a magozott meggyet és kevergetve főzd puhára. A kiengedett levet szűrd le, majd süsd zsírjára, hints rá két evőkanál lisztet, keverd át egyszer-kétszer és engedd fel a levével. Bot – vagy egyéb – mixerrel krémesítsd, ha túl sűrűnek találod, akkor kedved szerint önts hozzá vörösbort és forrald ki jól. A végén még két dkg vajat darabokra vágva keverj el benne. Főtt marha hús, pulyka felső- alsócomb sem tiltakozik miatta. Őz,  nyuszi, szarvas sütésekor a visszamaradt fűszeres zsíron párolom meg, a végeredmény hasonló. A nagyon kemény fűszereket kanállal kiszedem belőle, mert az mixelés után is egészben marad. Engem nem zavar, ha a meggy héja itt-ott megmarad.

 





%d blogger ezt szereti: