Mézes, csokis zabpehelykenyér

Kategória: Sütemények

puspokkenyer1

Ma kitűnő időtöltést szerzett a számítógépem, amikor egy értelmezhetetlen hibaüzenet után esze ágában sem volt elindulni. Mindenféle okos próbálkozásokba, javítási kísérletekbe beletörött bicskák után eldőlt, hogy újra kell telepíteni. Ez az abszolút rémálom. Eltart két napig, és még egy hétig, amíg minden nagyjából a helyére kerül, úgy működik, mint eddig.

Egyetlen hozadéka volt a dolognak, a sok oda-vissza adatmentés közben előkerült néhány olyan recept képe, amikre már nem is emlékeztem.

10 dkg zabpehely
2,5 dl tej
2 tojás
10 dkg méz (lehet több is)
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
összetört csoki
csipet só, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, narancshéj

Áztassuk be a zabpelyhet a tejbe, legalább fél órára. Verjük fel a két tojást, adjuk hozzá a mézet és keverjük habosra, majd csurgassuk bele az olajat. Keverjük el a sütőport a lisztben, szórjuk bele a fűszereket és a tejbe áztatott zabpehellyel együtt, keverjük a tojáshoz. Végül forgassuk bele a csokidarabokat. Alaposan kenjünk és lisztezzünk ki egy sütőformát, de ha biztosra akarunk menni, béleljük ki sütőpapírral. 170 fokos sütőben süssük kb. háromnegyed órát. Kihűlés után bevonhatjuk csokimázzal, vagy kevés pálinkával simára turmixot baracklekvárral, amit megszórhatunk mandulaforgáccsal.