Mézzel karamellizált gesztenye

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Desszertek, Sütés nélkül

Kevés munkával elkészíthető édesség, ami csodálatosan ötvözi a gesztenye ízét a méz koncentrált illatával. Fűszerezés nélkül is a Karácsony hangulatát nyújtja.

fagyasztott egész gesztenye
illatos méz

A gesztenyét szórjuk forró vízbe és kis lángon főzzük puhára, de nem szétesősre. Ehhez 10-15 perc elegendő. Szűrjük le és hagyjuk lecsepegni, vagy terítsük szét egy konyharuhán, hogy megszáradhasson. Ha vizes marad, nagyon meghígítja a mézet. Természetesen héjas gesztenyét is főzhetünk, hámozhatunk hozzá.
Tegyünk egy evőkanál mézet teflonos serpenyőbe és melegítsük folyósra. Adjunk hozzá annyi gesztenyét, hogy át tudjuk forgatni. Nagyon óvatosan keverjük össze a mézzel, hogy ne törjön össze, de egyenletes bevonat képződjön rajta.
Szórjuk a mézes gesztenyét sütőpapírral bélelt tepsibe, egy rétegben. 220-240 fokon süssük, amíg pirulni kezd rajta a méz. Amint ehetőre hűlt, tálaljuk. Frissen, langyosan az igazi.
A recept megjelent a Kifőztük receptújság decemberi számában.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos