Nápolyi marharagu

Kategória: Marhahúsok

1 kg marhahús
60 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 kanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld

bors
oregánó

A húst vékony, kis szeletekre vágjuk és olajjal kikent mély tepsibe rakosgatjuk. Meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, nagyjából kinyomjuk a magjait, apróra kockázzuk, majd a húsra öntjük. Fóliával szorosan lezárjuk és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg teljesen puha nem lesz. Vajban megforgatott, kifőtt makarónit tálalunk mellé. Aki eretnek módon kanállal enné, főzzön hozzá pennét.

 





%d blogger ezt szereti: