Nem mézes, de mázas halfilé

Kategória: Halételek

A hozzávalókból tejfölös pácot készítünk, ami máz módjára rásül a halfilékre. Jól előkészíthető, hamar megsül, hasznos recept, ha későn érünk haza és gyorsan kész kell legyen az ebéd.

A pác hozzávalói:
2 ek olaj
5 dkg (egy kis fej)  finomra aprított hagyma.
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt bors
csipetnyi szerecsendió
2-3 szem megtört koriandermag
1 tk Erős Pista vagy Édes Anna
2 dl tejföl

Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, keverjük bele a zúzott fokhagymát, de csak addig pároljuk, amíg illatozni kezd. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a mustárt, a finomra vágott petrezselymet, a fűszereket, és legvégül a tejfölt. Egy tepsi alján kenjük el a pác harmadát, fektessük rá az előre besózott halfiléket és vonjuk be a többi páccal. Ha előre dolgozunk, fedjük le folpackkal és tegyük a hűtőbe. Amikor ennénk, tegyük át a sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük át. Kínálhatjuk rizzsel, de én bizony szívesen eszem hozzá krumplipürét is.

 





%d blogger ezt szereti: