Nem vetkőző rántott sajt
A rántott sajt igazi ledér perszóna, folyton kibújik a ruhájából. Már sütés közben is kifolyik, köpköd, aztán a tányérban is helytelenkedik egy sort. Ez a recept arról szól, miképp adjunk rá olyan bundát, amit magán akar tartani.
kemény sajt
1 tojás
2 ek tej
liszt
zsemlemorzsa
szerecsendió, currypor
Vágjunk csinos szeleteket a sajtból. Csak kemény sajttal próbálkozzunk, ömlesztettel ne, az ugyanis annyira folyósan olvad, hogy reménytelen egyben tartani.A sajtot a forgassuk lisztbe, a tejjel felvert tojásba – amibe belekevertük a fűszereket – és a morzsába. Tegyük félre, és a megmaradt tojást 2 ek liszttel és kevés tejjel keverjük híg palacsintatésztává. A bepanírozott sajtszeleteket forgassuk meg ebben a tésztában, és tegyük egyenesen a forró olajba. 180 fokos olajban pár perc alatt szép pirosra sül. Szendjük papírtörlőre, hogy felszívja a fölös olajat. Klasszikusan (petrezselymes) rizst és tartármártást kínálunk hozzá, de hidegen borkorcsolyának is az asztalra tehetjük.