Padlizsán fűszeres bundában, kápia mártással

Kategória: Húsmentes fogások

padlizsan-bundaban

Ez annyira egyszerű és magától értetődő recept, hogy szinte szégyen bejegyzést írni róla. Amiért mégis rászánom magam, az két olyan zöldségféle párosítása, minek most van szezonja. A padlizsán, egyéb jó tulajdonságai mellett kitűnő húspótló. Ilyen formában még meghatározóan ragadozó személyek sem utasítják vissza.

A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk szeletekre és alaposan sózzuk meg. Hagyjuk állni legalább egy órát, az alatt a kieresztett levével kesernyéssége is csökken. Törölgessük szárazra és forgassuk a bundába. A lehető legegyszerűbb bundához szórjunk lisztet egy erősebb zacskóba, keverjünk el benne sót, őrölt borsot és rozmaringot. Apránként dobjuk bele a padlizsánszeleteket és alaposan rázzuk össze. Ha mindenhol bevonta vegyük ki, és rázzuk le a fölösleges lisztet. Teflon serpenyőben, kevés forró olajon süssük világosbarnára mindkét oldalát. Azon melegében, a paprikamártásba tunkolva tüntessük el jó étvággyal.

 





%d blogger ezt szereti: