Paplanos tojás

Kategória: Kímélő ételek, diéta, Tészták

Először posírozott tojást készítünk, azaz sós, enyhén ecetes, lobogva forró vízbe úgy ütünk négy tojást, hogy lehetőleg egészben maradjanak és kis lángon öt percig főzzük. Ha “szálas” lenne a széle, villával ráhajtogatjuk. Szűrőkanállal kiszedjük és alaposan lecsepegtetjük. Közben négy deka lisztből négy deci tejjel meg öt deka vajjal besamelt főzünk, a tűzről levéve  langyosra hűtjük, kevés sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Simára keverjük öt tojás sárgájával, közékeverünk 10 deka reszelt sajtot, végül a tojások habbá vert fehérjét. Egy fél citrom levét is belefacsarjuk, majd felét kivajazott tűzálló tálba terítjük. Erre sorba rakjuk a posírozott tojásokat és bevonjuk a maradék tésztamasszával.
A forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szép világospiros nem lesz.

 





%d blogger ezt szereti: